Wij koken voor dieren


Welkom bij Gunnewick Mengvoeders


Gunnewick Mengvoeders is een modern, degelijk, no-nonsense familiebedrijf met een bijna 150 jaar oude traditie als molenaars. Op onze productielocaties in Vragender en Lichtenvoorde worden diervoeders op maat geproduceerd voor rundvee, varkens, pluimvee en paarden van onze afnemers in Nederland en Duitsland.
 
Onze kracht is dat we dicht bij de ondernemer staan en uw taal spreken. Onze ervaren specialisten gaan met u de stal in en daar worden de rantsoenen geformuleerd.  Op deze manier is het mogelijk om snel te schakelen en samen met u te werken aan het hoogste rendement voor uw bedrijf. Om tot de beste oplossingen te komen, worden daar waar nodig, ook specialisten uit ons netwerk geraadpleegd zoals bijvoorbeeld de dierenartspraktijk, de KI- en fokkerij organisatie en het agrarisch adviesbureau.
 
“Wij koken voor dieren” is onze slogan en het is ons doel onze voeders precies aan te laten sluiten bij de voedingsbehoeften van uw dieren, in iedere levensfase waarin het dier zich bevindt!” 
 
VOEDINGSBEHOEFTE
Onder voedingsbehoefte wordt de behoefte verstaan aan energie, aan macronutriënten zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vocht, en aan micronutriënten zoals vitaminen, mineralen en spoorelementen. De voedingsbehoefte aan energie en voedingsstoffen is individueel bepaald en hangt af van geslacht, leeftijd, lichaamssamenstelling, activiteit, ziekte en medicatie.

 

bereid de varkensstal voor op de herfstperiode

In de komende periode zullen de temperaturen meer gaan schommelen. ‘s Nachts koelt het nu al weer flink af, terwijl de hitte golf nog vers in ons geheugen zit. We merken dat de warmte nog wel in...

Hoe staat het met de grondstoffen markt?

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de actuele ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. 
 

Eiwit

De sojaprijzen zijn wat opgelopen, door een hele sterke inkoopdrang van China. Dit herstel gaat...

Beperk inkuilverliezen bij de maisoogst

De laatste jaren hebben we gemerkt dat het oogsten van kwalitatief goede mais niet meer vanzelfsprekend is. Ook dit jaar heeft de mais in de regio het flink te verduren gehad.

Door inkuilverliezen...